یک – مطالعۀ مقالات اینترنتی

من در اینترنت مقالات مربوط به موضوعات موردعلاقه‌ام رو می‌خونم. مخصوصا راجع به چیزای روانشناسی. الآن که دارم فکر می‌کنم می‌تونم نقد و بررسی فیلم‌ها و کتاب‌ها رو هم به انگلیسی بخونم!

یا می‌تونید اگر (برخلاف من) اخبار ورزشی رو دنبال می‌کنید به جای سایت‌های ایرانی از سایت‌های خارجی بازدید کنید.

یا می‌تونید یک وبلاگ شخصی پیدا کنید. که البته این هم الآن به ذهنم رسید و حتما امتحان می‌کنم. 🙂

چند سایت خوب که لزوما برای شما جدید نیستن اما من زیاد ازشون بازدید می‌کنم:

wikiHow: از طریقۀ ساخت کاردستی تا تکنیک‌های یادگیری داخلش هست. البته هیچ ربطی هم به ویکی پدیا نداره. معمولا هم مطالب‌شون نسبتا علمیه. مثلا مطلبی که دربارۀ روابط عاطفی نوشته شده، نه توسط یک نویسندۀ اینترنتی و تحقیقات، بلکه توسط یک روانشناس نوشته شده. به علاوه نوشته‌هاشون تاحدی استاندارد هست و خیلی از کلمات سخت و عامیانه استفاده نمی‌کنن.

markmanson.net: وبلاگ نویسندۀ کتاب تحسین شده و پرفروش «هنر ظریف رهایی از دغدغه‌ها». مطالب جالبی داره. بیشتر دربارۀ زندگی و روانشناسی و … می‌نویسه. از f-word و اصطلاحات عامیانه زیاد استفاده می‌کنه.

Bestify Me: این سایت هم به موضوعات روانشناسی و سلامتی می‌پردازه. اپلیکیشن هم دارن. و تاحدی زیادی هم formal می‌نویسن. اعتراف می‌کنم ظاهر مطالب توی سایتِ دسکتاپی‌شون به جالبی اپ نیست. ضمنا بخشی از مطالب سایت نیاز به اکانت ویژه دارن.

Daily Infographic: این سایت همونطور که از اسمش معلومه مرجع اینفوگرافیک هست. از سیاست گرفته تا سرگرمی و آموزش، همه موضوعی دارن.

دو – گوش کردن پادکست

من به پادکست‌های انگلیسی هم گوش می‌کنم. البته به جز اون مدتی که از اپ «BBC Learning English» استفاده می‌کردم و هم متن داشت و هم صوت، از بعد اون منبع خاصی نداشتم.

خوبی پادکستِ انگلیسی اینه که هم زبان تقویت می‌شه و هم محتواش رو یاد می‌گیریم یا ازش لذت می‌بریم.

من خیلی اهل پادکست نیستم اما توی این پست چند لینک برای معرفی پادکست‌های خوب گذاشته بودم: فرصت‌هایی که معمولا از دست می‌دیم

سه – تماشای ویدئو

کلا وقتی یادگیری متنی با تصویر یا صوت و حتی هردو ترکیب بشه، اثربخش‌تره. می‌تونیم هرویدئویی که دوست داریم توی یوتیوب نگاه کنیم. فقط باید یادمون باشه هدف اصلی یادگیری زبانه. می‌تونیم بار اول برای خود ویدئو ببینیم. اما از دفعات بعدی کلمه‌برداری کنیم و توجه‌مون به کلمات و قوائد باشه.

البته که تماشای استندآپ کمدی و ویدئوهای فان لذت‌بخشه، اما برای بیشتر کردن نفع‌مون می‌تونیم ویدئوهای آموزشی مثل تد تالک نگاه کنیم.

چهار – نوشتن یادداشت‌های روزانه

اگر اهل یادداشت روزانه هستید، می‌تونید همیشه یا حداقل هفته‌ای چندبار، یادداشت‌هاتون رو به انگلیسی بنویسید. این روش واقعا موثره. البته ممکنه که خیلی به خودمون برای استفاده از واژگان سخت یا نامتداول فشار نیاریم اما حداقل آموخته‌هامون تثبیت می‌شن.

این روش چیز عجیب یا پیچیده‌ای نیست اما من اولین بار به توصیۀ محمدرضا شعبانعلی عزیز در این پست، از این روش استفاده کردم.

پنج – صحبت کردن

برای تقویت مهارت speaking می‌تونیم با خودمون (چه جلوی آینه یا برای ضبط صوت یا برای ارواح) انگلیسی حرف بزنیم. همون چیزهای روزمره‌ای که تو دل‌مون می‌مونه رو می‌تونیم با گفتن، تخلیه کنیم.

خوبی ضبط صدا اینه که بعدا گوش می‌کنیم و اشکالات لغوی، گرامری و تلفظی‌مون رو متوجه می‌شیم. و جلوی آینه صحبت کردن هم خوبیش اینه که روی مهارت سخنوری‌مون اثر مثبت داره. پس می‌شه با یک تیر چند نشون زد.